HYPNOTERAPI

 

Hypnoterapi er et meget kraftig verktøy for å hjelpe mennesker til å oppnå ønskede endringer i livet.

Det er vårt ubevisste sinn som blokkerer for endringer vi ikke klarer å oppnå. Har du kunnskap om hvordan vårt ubevisste sinn virker, vil du enklere kunne «programmere» denne delen av sinnet til å ville det samme som fornuften din. Eksempler på dette er: Du vil ned i vekt, med får det ikke til – Du ønsker å bli røykfri, men fortsetter likevel – Du ønsker å kunne snakke foran en forsamling, men noe holder deg tilbake – Du opplever angst, men vet at det det ikke er noe grunnlag for angsten – osv. Listen er lang og vårt ubevisste sinn må læres det som er nødvendig i hvert enkelt tilfelle for at sinnet skal gi slipp på tilstanden/problemet.

I hypnoterapi henvender vi oss til det ubevisste sinn. Det er ofte her problemer med å få til ønskede endringer ligger. Hypnose er en tilstand hvor det bevisste og ubevisste sinn begynner å arbeide med samme begreper på samme tid uten å være i konflikt.

Når de to sinnene er «i kontakt», vil tanker, følelser, ønsker og minner lettere kunne flyte fra det bevisste til det ubevisste, slik at vi kan få fordelaktige endringer til å skje. Tanker, følelser, ønsker og minner vil også lettere kunne flyte motsatt vei, fra det ubevisste til det bevisste, slik at vi lettere kan erindre ting som er relevant for vår sinnstilstand, eller finne en måte å løse konflikter som har dukket opp.

Under hypnose er de to sinn «synkronisert», og gjør det samme til samme tid. Man er fremdeles bevisst sine tanker, men man er aldri bevisst den ubevisste prosessen. Derfor føles det nesten som helt normalt å være i hypnose, man er bare svært avslappet.

Hypnoterapeut Ronny Hansen besøker God Morgen Norge på TV2, torsdag 26. januar 2012

 

Når ditt bevisste og ubevisste sinn drar i samme retning, er det så mye enklere å få til endringer, enten det dreier seg om spisevaner, å bli røykfri eller på andre områder.

Røyke-/ snusslutt:

 

Når man vil fjerne en uvane er det nærliggende å tro at det krever mye viljestyrke. «Jeg har ikke nok viljestyrke til å klare dette», eller «Hvis jeg hadde hatt mer viljestyrke ville jeg klart å slutte». Viljestyrke er en del av ditt bevisste sinn. En uvane, som røyking, kontrolleres derimot av ditt ubevisste sinn. Og det ubevisste er som oftest sterkere enn ditt bevisste sinn. Det er årsaken til at du fortsetter å røyke, til tross for at du ønsker å slutte. Og det er også årsaken til at viljestyrke i de fleste tilfeller er feil verktøy å bruke for å slutte å røyke.

Hypnoterapi er den mest effektive metoden som kan benyttes hvis du ønsker å bli røyk/snusfri. I England anerkjenner «the British Medical Association» hypnose som den mest effektive behandlingen mot røykeslutt. Ved å arbeide med den delen av ditt sinn som får deg til å røyke, mot din vilje og bedre vitende, fjernes den motstand som ligger i ditt ubevisste sinn. Du blir heller ikke irritabel og frustrert som en følge av «slaget» mellom ditt bevisste og ubevisste sinn.

Mange er redd for å legge på seg når de skal slutte å røyke. Er du en av dem kan du velge programmet Røykeslutt m/vektkontroll. Vær imidlertid oppmerksom på at når du bruker hypnoterapi som behandling mot røykeslutt, er det lite sannsynlig med vektøkning. De fleste som kutter røyken på denne måten har ikke lyst på røyk lenger etter behandlingen. Og når du ikke lenger har lyst på røyk, har du heller ikke behov for å erstatte røyken med noe annet, f.eks. mat. Når du er blitt røykfri, får du bedre pust og mer energi. Dette gjør at all aktivitet føles enklere og mer behagelig for deg. Og når din aktivitet øker, øker også din forbrenning. Og når din forbrenning øker, går du ned i vekt. Så kanskje vil det å bli røykfri på denne måten hjelpe deg i å bli kvitt litt ekstra vekt, om dette er noe du ønsker.